Doorgaan naar hoofdcontent

Het creatieproces van een masker door Ieza Stroef

het boetseren van een leeuw in klei opgebouwd uit platen van ongeveer  1cm dik. Daarna wordt het masker gebakken op 900 graden in een keramiekoven.

Vervolgens wordt de kop voorzien van een rode glazuurlaag (een tweede maal gebakken dus op hogere temperatuur naargelang welk soort glazuur je gebruikt)
                Daarna wordt op de gladde basis een lijmlaag gelegd en daarop  een laagje koperslagmetaal(of een wat duurdere versie;bladgoud)  Dit is een werk van lange adem en uitzonderlijk veel geduld.  Deze laag wordt dan gefixeerd met een sterke vernis (liefst autolak)


Het eindresultaat blijft mysterieus want telkens wordt gevraagd of dit een koperen of bronzen masker is! Maar nu weten we beter hé!!!! Groetjes Ieza Stroef






Maskers - Ieza Stroef

Reacties

  1. Ieza : je stijgt net zoals je papa in mijn aanzien tegen over jouw kunstwerken. Daar zijn geen woorden voor " wat voor geduld moeten jullie hebben om tot zulke resultaten te komen " ? . Dat is engelenwerk, ze stralen een energie uit die boven het natuurlijke stijgt !. Kan minuten lang naar de kunstwerken kijken, daarna voel ik mij in een relax situatie. Is dit nog betaalbaar , Als je ziet hoe uit een ruwe serpentijn natuursteen zo een prachtig en glanzend beeld word geschapen ( gekapt en geschuurd )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Joost, bedankt voor je fijne reactie! Het is steeds een uitdaging om aan een masker te beginnen. Ik kan een idee hebben maar al gaandeweg wordt het telkens een uniek exemplaar. De inspiratie is nooit ver weg! Zoals een sterrenhemel bezaaid is pluk ik er eentje om uit te werken! Voor meer uitleg kan je me altijd emailen op ieza.stroef@hotmail.com
    Groetjes Ieza en bedankt voor de interesse.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan je de prijs van zo een masker naar williamvanderjeugt@telenet.be sturen. William weet wie ik ben als ik mij kenbaar maak ( regel het dan wel )

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

DE RIJKDOM VAN DE BELGISCHE ONDERGROND. MARMER.

St.Anna-marmer, met witte bloemmotieven. Foto 002: Belgisch blauw, dooraderd met witte kalciet Foto 106: naam beeld 'the bird' (naxosmarmer op arduin) Hoogte: 93cm:Prijs 1200 Euro. (beeld van Ieza Stroef) Naam beeld: 'Space girl' (naxosmarmer op arduin). Hoogte:42 cm/Prijs: 200 Euro. Hannelore', Naxosmarmer op franse witsteen. Hoogte:36cm.Prijs:250 Euro. (Noot: beelden uit Belgische marmer gemaakt, zijn heden zeer zeldzaam te vinden) Foto 006: Portugese marmer (roze marmer) Het is een fijnkorrelige kalksteen van 542 miljoen jaar oud, hoofdzakelijk samengesteld uit samengekoekte of dooreengestrengelde kalciumkarbonaatkristallen, gemengd met minerale zouten, die het ontstaan geven aan de verschillende kleurschakeringen. Dank zij zijn fijne bouw en zijn hardheid, kan het marmer uitstekend gebeeldhouwd en behouwen worden en verkrijgt het, na een passende behandeling, een heerlijke glans. Deze laatste eigenschap alleen onderscheidt het...

HET VROEGE VOORJAAR. (door Walter Stroef)

De bange winter verspilt stilaan zijn kracht aan de koude en korter wordende nachten. Het desolate weer grijnst druilerige regen op de roerloze natuur. Nochtans demonstreren de winterse nachten een sterrenhemel van een helder fonkelende pracht. Nooit was de 'Poolster' zo dichtbij. De 'Kleine Beer' toont fier zijn glinsterende ster op 650 lichtjaar van ons verwijderd. Het menselijk oog kan deze onnoemelijke afstand overbruggen in één wenk, liefst 300.000 km per seconde. De zon onttrekt zich moeizaam aan de kille ochtend. Toch verhoogt zij langzaam haar parabool. Alhoewel de ondergrond geruisloos de eerste groene blaadjes tovert, zijn crocussen en sneeuwklokjes blij de eindfase van de oude winter in te luiden. De mezebolletjes worden gretig bezocht door de twitterende koolmees. Spoedig zoekt hij een nieuw vrouwke en een legkastje. Zijn fiere zwarte borst glinstert in het vroege zonlicht en zet aan tot de nieuwe jacht. Vlug is hij niet tevreden, maar zijn hoogmoed zal hem ...

Winter mijmeringen'. " Door Walter Stroef "

Foto Isabelle Lescrauwaet Foto Isabelle Lescrauwaet Ieza Stroef 'Somber is november en koud. 'Een vlucht kraaien krijst door de lucht, 'om op een onzichtbaar teken, in formatie neer te zijgen, 'op tijd nog, wat schaars voedsel pikkend. 'Oeroude bomen sieren het kerkhof. 'Als witte bloemen chrysanten over de vredige graven, 'en alles tot rust is gedwongen, 'en de zon, moeizaam een schaduw werpt 'op het graf van een dierbare, 'Is het niet de hoogste tijd, 'even aan hen te denken... 'Je ziet ze niet,ze zijn hier niet. 'Maar toch zijn ze niet dood. 'Eenzaam sta je nu te staren, eindeloze verten.                 'De oude treurwilg staat er nog. 'Hij treurt druppels op het gazon. 'En als je goed kijkt, 'zie je slierten van nevels, 'soms onkenbare figuren in de vallende avond. 'Nooit ben je alleen!