Doorgaan naar hoofdcontent

Het leven van een beeldhouwer! = IEZA + WALTER = STROEF =

2190

2104

2139

2106

2175

2218





Nog enkele foto's van ons leven als beeldhouwer!

titel; De geboorte van een beeld.

foto 2190; Aankomst van de Franse zandstenen in het atelier te Wortegem Petegem. Rechtsboven  zie je de kolossale stenen die elk ongeveer één ton wegen. Mensen vragen dikwijls hoe we aan zo'n steen beginnen, of we met een voorontwerp werken of een schets. Dit verschilt van mens tot mens. Wat mezelf betreft wordt ik altijd geïntrigeerd door iets in mijn gedachten goed.Deze informatie komt zowel van binnen als van buiten. Ik werk zeer intuïtief en kijk wat er op me af komt. Ik hou ervan  een bepaald concept te bewandelen en tijdens de rit die vrijelijk verder in te vullen. Zo werken schept vrijheid en ontspanning. Het is super als de  toeschouwer dit ook kan ervaren.     


foto 2104; Zelfs de grote middelen worden ingezet en als je niet genoeg forceballen van de natuur kreeg moet je met enkele truuks ertegenaan gaan! Hier zie je hoe met een pneumatische boor de stukken er van krijgt! Ook wordt er gebruik gemaakt van diamantschijven die speciaal voor dit soort steen ontworpen zijn. Uit ervaring heb ik geleerd dat je beter gebruik maakt van de ter beschikking staande techniek dan uren in de wind te staan knoeien.

foto 2106; In 2004 zijn we  met een groep beeldhouwers naar het Griekse eiland Naxos gegaan. Dit kleine beeldje op de voorgrond is daar een exemplaar van. Het is een must om daar ter plaatse te beeldhouwen. Dit blanke marmer is erg  puur  en heeft  grote reflecterende kristallen. Mijn vormentaal is dikwijls geënt op floraliën en menselijke vormen. Ik laat hen samensmelten in een gevoel. Op deze foto kan je al aardig een idee krijgen waar ik naartoe wil!

foto 2139;Wij werken meestal met een deadline en dan is het heel erg  handig als je een vader hebt die ook beeldhouwt!!!! Knipogende emoticonDank je wel papa!!!!!

foto2175; We naderen de eindfase. Dit beeld wordt geschuurd en gepolierd van korrel 40 tot korrel 120. In marmer of arduin gaan we soms tot 800-1200. Het hangt er vanaf welke uitstraling je je beeld wil geven.

foto 2218; Voila, daar is ze dan met als titel; "de ontplooiing" Het is onbeschrijfelijk als je beeld eenmaal ter plaatse ergens wordt tentoongesteld wat voor een voldoening er door je stroomt. Dit beeld stond deze zomer tentoon in de beeldenroute op de scheldeboulevard in Terneuzen. Als je meerdere werken wil zien van mij   en andere collega's kan je altijd een kijkje nemen in de jachthaven van Eeklo waar ze een heus beeldenpark hebben aangelegd!
               Groetjes Walter en Ieza

Reacties

  1. Dat wordt hier niet interessant maar super boeiend interessant !. Jullie prijzen naar ik zie liggen in vele kunstliefhebbers hun financiële mogelijkheden denk ik ? . Kom zeker naar een tentoonstelling hier in de buurt van Gent. Jullie leveren prachtig werk en maakt het voor ons zeer leerrijk hoe jullie van een gewone hardsteen zo een prachtig beeld maken. Jonas VdJ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een tijdje geleden dat ik jullie blog bezocht had, sta versteld wat een verandering ! het wordt professioneel en de uitstraling is positief. Proficiat met jullie nieuwe medewerker TOM ( goed gespeeld en een mooie verdiende overwinning , bij komen eten op VT4 )het lijkt mij een interessant onderwerp dat hij naar voren brengt. Aangevuld met dat van Eric maakt het super interessant. Doe zo verder mijn steun heb je , zeker nog te vermelden waard het kunstenaars blog is ook fascinerend hoe ze van een blok een beeld maken. Met de Engelse vertalingen slaan jullie de nagel op de kop, iedereen kan meegenieten wereldwijd ( goed Sven alles is tot in de puntjes verzorgt jouw vertaling ) Mijn beleefde groeten Ron en Magda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het leven van een beeldhouwer is stilte. Alhoewel rondom ons enorme luidruchtige machines u ter hulp snellen en op de steen bonken, om geleidelijk een eerste vorm te bekomen, blijf je toch alleen in je gedachten, om stap voor stap deze harde steen te bewerken en het vooropgestelde beeld te creëren. Groetjes van Ieza en Walter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Was de nieuwsjaar tekst aan het lezen van William. Mooi verwoord kom terug op jullie blog en zie jouw tekst staan hoe je in gedachten alleen blijft maar toch geïnspireerd door het maken van jouw beeld denk ik. Hoe kan je anders zo een prachtig beeld laten geboren worden uit zo een stuk ruwe steen. Zoals al eerder vermeld kijk ik ook uit naar jullie tentoonstelling, je ziet er zo een rustig persoon uit of vergis ik mij ?. Je voelt de positieve energie van jou en je lieve dochter, dat moet super zijn om samen te werken. Ook een gelukkig jaar gewenst en veel succes met jullie blog ook aan de andere medewerkers een super 2012 groeten van Roland en vrienden

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

DE RIJKDOM VAN DE BELGISCHE ONDERGROND. MARMER.

St.Anna-marmer, met witte bloemmotieven. Foto 002: Belgisch blauw, dooraderd met witte kalciet Foto 106: naam beeld 'the bird' (naxosmarmer op arduin) Hoogte: 93cm:Prijs 1200 Euro. (beeld van Ieza Stroef) Naam beeld: 'Space girl' (naxosmarmer op arduin). Hoogte:42 cm/Prijs: 200 Euro. Hannelore', Naxosmarmer op franse witsteen. Hoogte:36cm.Prijs:250 Euro. (Noot: beelden uit Belgische marmer gemaakt, zijn heden zeer zeldzaam te vinden) Foto 006: Portugese marmer (roze marmer) Het is een fijnkorrelige kalksteen van 542 miljoen jaar oud, hoofdzakelijk samengesteld uit samengekoekte of dooreengestrengelde kalciumkarbonaatkristallen, gemengd met minerale zouten, die het ontstaan geven aan de verschillende kleurschakeringen. Dank zij zijn fijne bouw en zijn hardheid, kan het marmer uitstekend gebeeldhouwd en behouwen worden en verkrijgt het, na een passende behandeling, een heerlijke glans. Deze laatste eigenschap alleen onderscheidt het

"Beelden in de nacht." Door Walter Stroef

Kunstenaar Walter Stroef Beeld van Walter Stroef Kunstenares Ieza Stroef Beeld van Ieza Stroef "Ik heb alleen de stilte van de nacht, "en het witte licht dat valt op jouw gezicht, "en alle wolken, smachtend naar de morgen. "Een bange vogel zoekt zich een prooi. "'t Is winter en de koude omarmt een figuur, "doelloos op zoek naar warmte. "We gaan er aan voorbij, we zien het niet, "maar de nacht leert ons luisteren naar de stilte, "brengt onze gedachten naar eindeloze vlakten. "Alles is kleurloos, de regenboog zie je niet, "alleen verdriet soms en "de zachte stilte van de nacht.

Een woordje uitleg over de speksteen of zeepsteen met beelden in deze materie.

Ruwe speksteen of  zeepsteen Super woman    H  51 cm  (steatiet op arduin ) prijs : voorbehouden Big girl    H : 44cm ( steatiet op arduin ) prijs : 125 euro Verheven H : 34cm ( steatiet op carrara marmer ) prijs : 150 euro Samen sterk  H: 42cm   prijs : 140 euro Speksteen of zeepsteen (de naam zeepsteen is ontstaan doordat de steen door het hoge talkgehalte aanvoelt als een glad stukje zeep), is een steensoort die meer dan 90 miljoen jaar oud kan zijn. De steen behoort tot de metamorfe gesteenten. Metamorfen zijn ontstaan door latere omzetting van stollings-  of afzettingsgesteenten. De omzetting heeft plaats gevonden onder de invloed van hoge druk, temperatuur of een chemische reactie. In de volksmond worden de namen speksteen, zeepsteen en STEATIET naast elkaar gebruikt om een vettige steensoort aan te duiden. Er zijn echter onderling wel kleine verschillen. Speksteen of zeepsteen is steatiet met een mindere compacte samenstelling en dus minder hard. Spe