Doorgaan naar hoofdcontent

HUN REIS NAAR DE LAATSTE SNEEUW.




Nog enkele maanden en de lagere cyclus is achter de rug. Het zesde leerjaar is fier. Een volgende stap lacht hen toe. Voor vele leerlingen is de te volgen richting nog onbekend. Een andere school wellicht, andere vriendjes, een grote stap voor allen door de poort, op weg naar het ware leven.
Doch eerst volgt nog een verrassing. Het zesde leerjaar gaat telkens weer op skivakantie. Begin maart komt met rasse schreden. Doch voor de kinderen blijft het een eeuwigheid. Hun verlangen is zo groot, de voorbereidingen zo heftig. Hoe zal het verblijf daar verlopen, het weder, zal er sneeuw vallen? Wees maar gerust, we hoeven ons geen zorgen te maken. We zijn in goede handen, onze Meester is een genie in het klaarstomen van deze unieke reis, door allen zolang verwacht.
Eindelijk is er de dag van vertrek. Blijde gezichtjes nemen afscheid van moeder, vader en de andere familie. Iedereen stapt blij en opgemonterd in de mooie bus, een besneeuwde vakantie tegemoet.
Na vele uren bollen langs eindelooslopende snelwegen, onderbroken door nu en dan een stop, tovert het veranderend landschap witte toppen in de verte. Het naderend zonnig verblijf doet hen snel de vermoeidheid van de reis vergeten. Zwitserland lacht een welkom naar deze jonge mensen en zal zijn best doen deze jeugdige bezoekers, doortrokken van sneeuwwind en felle zonnestralen, naar huis te sturen als gebronzeerde helden van het witte doek.
Er is alleen nog oog voor het schitterend landschap dat de kinderen zal opnemen en het gevoel geven van onoverwinnelijk geluk. De Meester neemt het voortouw, de kinderen luisteren gretig en volgzaam. De reiskoffers wegen plots zo licht, want de zorgen zijn thuis, hier is alleen het genieten van sneeuw en zon, dat alles omkaderd tot een idyllisch zichtkaartje van intens geluk.
De dagen vliegen voorbij. Sommige gasten nemen de eerste skilessen. De monitoren hebben de handen vol de ijverige skiërtjes wat ervaring bij te brengen. 's Avonds, een lekker maal en vroeg onder de dekens. Zo vliegen de dagen razendsnel.
De laatste dag van afscheid is er reeds. Het is avond nu, nog een laatste hap frisse berglucht vooraleer we ons focussen op thuis en de lange weg terug. De bus verwacht zijn passagiers voor de nachtrit.
Nog maar pas op weg en een zalig gevoel van tevredenheid tekent zich af op de gezichtjes van het jeugdig gezelschap. De bus rijdt terug door het mooie landschap, besneeuwd en zonder argwaan, als in een droom. Helaas, voor velen de laatste reis. De bus verdwijnt in de tunnel. Alles gaat zo vlug. Er is geen weg terug. Een crash, een oorverdovend geluid, in volle snelheid over de grens van het leven. Zonder verwittigen, zonder hulp, zonder liefde, geen weerstand, alleen, hulpeloos, razend snel, een onvergetelijke ramp. Alleen het geluid van verwrongen ijzer en staal. Er is geen tijd, geen hoop, geen hulp nog, iedereen voelt zich alleen met de rode kleur van de dood en intens verdriet.
Is dit het einde van deze reis? Op deze plaats zal lange tijd een sfeer van diepe droefheid aanwezig zijn. Alleen de stilte na de crash zal eeuwig duren.
Het noodlot slaat toe, we zijn terecht zo pessimistisch. Moet deze ramp onschuldige kinderen en hun behoedzame begeleiders treffen, en de tol doen oplopen tot zoveel leed en immens verlies? Als we stilstaan bij dit feit, kunnen we niets meer geloven van de goddelijke voorzienigheid. We voelen ons zo verlaten. Wie durft nog vertrouwen in Hem, die ons het 'leven' gaf? Het is zo jammer en onbegrijpelijk. Vader waarom heb je deze mensen verlaten? Geef ons antwoord. Laat ons niet alleen met ons verdriet. Leer ons inzien waarom U dit offer vraagt van ons, eenvoudige mensen. Als nederig schepsel zullen we het nooit begrijpen. Mijn God, als U een goede reden hebt, zeg het ons. We zullen U dankbaar zijn en wellicht zal met de tijd ook deze wonde genezen. We vragen U, zullen we later, in Uw aanschijn, onze jongen of meisje terugzien, die we echt nog zoveel liefde wilden geven... Een laatste vaarwel...
(door Walter Stroef)

Reacties

  1. Mooie tekst Walter! Zeer goed en met gevoel geschreven, aangrijpend om te lezen, maar dat is spijtig genoeg de realitiet van het leven. Zoals William het schrijft ( hoe kwetsbaar een mens kan zijn) jullie zijn twee toffe schrijvers, elk met zijn eigen verhaal, maar met hetzelfde medeleven in jullie woorden. Ben altijd benieuwd naar jullie volgend verhaal, dit is echt een blog om naar te surfen, het is hier altijd wel wat nieuws te ontdekken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vriendschap is oneindig meer waard dan vriendelijkheid, dit hebben wij nu nodig om ons uit dit vreselijk verdriet te loodsen. Mooi geschreven Walter, heb jou verhaal gelezen en gelezen mooi verteld! Toffe blogs hier met verschillende verhalen, jouw verhaal is zo realistisch zoals de werkelijkheid is. William geeft er een spiritueel tintje aan, jullie geven ons hoop bedankt Jess en vriendin uit Lommel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Walter mooi geschreven ! Wat een liefde in al je woorden verweven met een vleugje verdriet en hoop. Heb ook gereageerd op William zijn tekst, kan niet alles herhalen maar het is ook voor jou van toepassing. Je moet het maar eens lezen jullie zijn een perfect team met elk zijn eigen verhaal, mooi om te lezen jullie geven hoop aan de mensen. Doe zo verder samen ! Jouw kunstwerken zijn ook super mooi, je voelt ook jouw liefdevolle warmte in jouw beelden...... Lore Claus

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Martens l, Jess en vriendin, Claus Lore, uw reactie op de tekst van William en van mij geeft ons ook inzicht dat ook wij ons werk mogen verder zetten. Als wij langs deze weg het leed van deze mensen wat kunnen verzachten, zijn we echt tevreden. Verdriet en vreugde liggen zo dicht bij elkaar. Laat ons hopen dat deze gebeurtenis, die nooit zal vergeten worden, zal helpen als wij ook dezelfde weg zullen gaan, waar geen terugkeer mogelijk is. Dank voor uw antwoord en vele groetjes, Walter.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt Walter jij bent onze engel van hoop in moeilijke tijden. Groetjes vanuit Lommel

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

DE RIJKDOM VAN DE BELGISCHE ONDERGROND. MARMER.

St.Anna-marmer, met witte bloemmotieven. Foto 002: Belgisch blauw, dooraderd met witte kalciet Foto 106: naam beeld 'the bird' (naxosmarmer op arduin) Hoogte: 93cm:Prijs 1200 Euro. (beeld van Ieza Stroef) Naam beeld: 'Space girl' (naxosmarmer op arduin). Hoogte:42 cm/Prijs: 200 Euro. Hannelore', Naxosmarmer op franse witsteen. Hoogte:36cm.Prijs:250 Euro. (Noot: beelden uit Belgische marmer gemaakt, zijn heden zeer zeldzaam te vinden) Foto 006: Portugese marmer (roze marmer) Het is een fijnkorrelige kalksteen van 542 miljoen jaar oud, hoofdzakelijk samengesteld uit samengekoekte of dooreengestrengelde kalciumkarbonaatkristallen, gemengd met minerale zouten, die het ontstaan geven aan de verschillende kleurschakeringen. Dank zij zijn fijne bouw en zijn hardheid, kan het marmer uitstekend gebeeldhouwd en behouwen worden en verkrijgt het, na een passende behandeling, een heerlijke glans. Deze laatste eigenschap alleen onderscheidt het

"Beelden in de nacht." Door Walter Stroef

Kunstenaar Walter Stroef Beeld van Walter Stroef Kunstenares Ieza Stroef Beeld van Ieza Stroef "Ik heb alleen de stilte van de nacht, "en het witte licht dat valt op jouw gezicht, "en alle wolken, smachtend naar de morgen. "Een bange vogel zoekt zich een prooi. "'t Is winter en de koude omarmt een figuur, "doelloos op zoek naar warmte. "We gaan er aan voorbij, we zien het niet, "maar de nacht leert ons luisteren naar de stilte, "brengt onze gedachten naar eindeloze vlakten. "Alles is kleurloos, de regenboog zie je niet, "alleen verdriet soms en "de zachte stilte van de nacht.

Een woordje uitleg over de speksteen of zeepsteen met beelden in deze materie.

Ruwe speksteen of  zeepsteen Super woman    H  51 cm  (steatiet op arduin ) prijs : voorbehouden Big girl    H : 44cm ( steatiet op arduin ) prijs : 125 euro Verheven H : 34cm ( steatiet op carrara marmer ) prijs : 150 euro Samen sterk  H: 42cm   prijs : 140 euro Speksteen of zeepsteen (de naam zeepsteen is ontstaan doordat de steen door het hoge talkgehalte aanvoelt als een glad stukje zeep), is een steensoort die meer dan 90 miljoen jaar oud kan zijn. De steen behoort tot de metamorfe gesteenten. Metamorfen zijn ontstaan door latere omzetting van stollings-  of afzettingsgesteenten. De omzetting heeft plaats gevonden onder de invloed van hoge druk, temperatuur of een chemische reactie. In de volksmond worden de namen speksteen, zeepsteen en STEATIET naast elkaar gebruikt om een vettige steensoort aan te duiden. Er zijn echter onderling wel kleine verschillen. Speksteen of zeepsteen is steatiet met een mindere compacte samenstelling en dus minder hard. Spe