Doorgaan naar hoofdcontent

Beelden van: Walter Stroef


.
naam beeld= "Donkere schoonheid" materie= azobé hout /hoogte= 54cm.
-grote kip in azobé, 2 kippen in padoek hout.
-de andere beelden zijn gemaakt uit graniet, arduin en marmer.
"Silence" materie: serpentijnsteen op graniet: hoogte: 63cm

naam beeld(links): "Amaryllis", materie: rainbow stone op franse witsteen/ hoogte= 31 cm
              naam beeld(rechts):"Hannelore", materie: naxos marmer op franse witsteen/ hoogte= 36cm

naam beeld(links)="red heron"/materie=marmer belgisch rood op graniet/hoogte=1 m.
              naam beeld(rechts)="zonnedans"/materie=padoek op graniet/hoogte=65 cm.

/naam beeld(links)="dancing birds"/materie: els op franse witsteen/hoogte= 64cm.
             naam beeld(rechts)="white fairy"/beuk op franse witsteen/hoogte=52cm.
'Walter Stroef is bezig een beeld te houwen uit de zeer harde houtsoort -padoek-.
'Naam beeld: "Summer"
'Materie: "Mexicaanse marmer"
'Hoogte: "40 cm"
'Prijs: "200,00 Euro"

Gevlekte marmer, vleesachtig gekleurd. Behoort bij de 'Rouge Royal' sierstenen.

Reacties

  1. Collaert F. Super Walter wij kunnen terug genieten van je mooie beelden, het weekend van jullie receptie wilde ik de zondag komen maar vond het maar raar waar jullie de tentoonstelling hielden. Dat is een vreemde buurt dat ik liever mijd, heb daar vroeger problemen had daarom ?. Laat het zeker weten via het blog waar jou volgende tentoonstelling is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor Collaert F./In samenspraak met William, zal ik vanaf heden meer beelden plaatsen op de blog.De stimulans van de kijker is voor alle medewerkers zeker meegenomen.Gedurende de winter zijn er minder tentoonstellingen, maar je weet nooit.We houden jullie op de hoogte!Groetjes, Walter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Walter je lijkt echt een echte kunstenaar met een professionele uitstraling op de foto. Groetjes Eric Van Vooren

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank u Eric. In ieder stuk hout of steen, dat voor u ligt, steekt er een beeld vol van verlangen, om door een beeldhouwer bevrijd te worden. Dit beeld zal later aanschouwd worden door vele mensen die er elk een eigen mening zullen over hebben. De kunstenaar blijft dan liefst op de achtergrond.Hij is steeds op zoek naar een nieuwe creatie.Groetjes, Walter.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

DE RIJKDOM VAN DE BELGISCHE ONDERGROND. MARMER.

St.Anna-marmer, met witte bloemmotieven. Foto 002: Belgisch blauw, dooraderd met witte kalciet Foto 106: naam beeld 'the bird' (naxosmarmer op arduin) Hoogte: 93cm:Prijs 1200 Euro. (beeld van Ieza Stroef) Naam beeld: 'Space girl' (naxosmarmer op arduin). Hoogte:42 cm/Prijs: 200 Euro. Hannelore', Naxosmarmer op franse witsteen. Hoogte:36cm.Prijs:250 Euro. (Noot: beelden uit Belgische marmer gemaakt, zijn heden zeer zeldzaam te vinden) Foto 006: Portugese marmer (roze marmer) Het is een fijnkorrelige kalksteen van 542 miljoen jaar oud, hoofdzakelijk samengesteld uit samengekoekte of dooreengestrengelde kalciumkarbonaatkristallen, gemengd met minerale zouten, die het ontstaan geven aan de verschillende kleurschakeringen. Dank zij zijn fijne bouw en zijn hardheid, kan het marmer uitstekend gebeeldhouwd en behouwen worden en verkrijgt het, na een passende behandeling, een heerlijke glans. Deze laatste eigenschap alleen onderscheidt het

"Beelden in de nacht." Door Walter Stroef

Kunstenaar Walter Stroef Beeld van Walter Stroef Kunstenares Ieza Stroef Beeld van Ieza Stroef "Ik heb alleen de stilte van de nacht, "en het witte licht dat valt op jouw gezicht, "en alle wolken, smachtend naar de morgen. "Een bange vogel zoekt zich een prooi. "'t Is winter en de koude omarmt een figuur, "doelloos op zoek naar warmte. "We gaan er aan voorbij, we zien het niet, "maar de nacht leert ons luisteren naar de stilte, "brengt onze gedachten naar eindeloze vlakten. "Alles is kleurloos, de regenboog zie je niet, "alleen verdriet soms en "de zachte stilte van de nacht.

Een woordje uitleg over de speksteen of zeepsteen met beelden in deze materie.

Ruwe speksteen of  zeepsteen Super woman    H  51 cm  (steatiet op arduin ) prijs : voorbehouden Big girl    H : 44cm ( steatiet op arduin ) prijs : 125 euro Verheven H : 34cm ( steatiet op carrara marmer ) prijs : 150 euro Samen sterk  H: 42cm   prijs : 140 euro Speksteen of zeepsteen (de naam zeepsteen is ontstaan doordat de steen door het hoge talkgehalte aanvoelt als een glad stukje zeep), is een steensoort die meer dan 90 miljoen jaar oud kan zijn. De steen behoort tot de metamorfe gesteenten. Metamorfen zijn ontstaan door latere omzetting van stollings-  of afzettingsgesteenten. De omzetting heeft plaats gevonden onder de invloed van hoge druk, temperatuur of een chemische reactie. In de volksmond worden de namen speksteen, zeepsteen en STEATIET naast elkaar gebruikt om een vettige steensoort aan te duiden. Er zijn echter onderling wel kleine verschillen. Speksteen of zeepsteen is steatiet met een mindere compacte samenstelling en dus minder hard. Spe